Financiar

#electricitate #energie #consum

Resursele de electricitate au scazut cu 5% in ianuarie, consumul romanilor a crescut cu 3%

 

Resursele de energie electrica au scazut in ianuarie cu 5% fata de aceeasi luna a lui 2009, iar cele de energie primara au crescut cu 0,4%, arata fatele Institutului National de Statistica. 

Principalele resurse de energie primara au totalizat in ianuarie aproximativ 2,74 milioane tone echivalent petrol (tep), in crestere cu 11,1 mii tep fata de perioada similara a anului trecut.  

Productia interna a insumat 1,95 milioane tep, in scadere cu 3,7% fata de aceeasi perioada a  anului precedent, insa a fost suplimentata cu 790.000 tep din import.  

Resursele de energie electrica au fost de 5,49 miliarde KWh, in scadere cu 288,4 milioane KWh (-5%) fata de perioada corespunzatoare a anului 2009. Scaderea resurselor de energie electrica s-a datorat in principal unei productii mai mici cu 231,6 milioane kWh (-4,1%).

Scaderi ale productiei s-au inregistrat in termocentrale (-13,7%) si in centralele nuclearo-electrice (-5%). Productia de electricitate din hidrocentrale a crescut cu peste 23% fata de ianuarie 2009.

Consumul final de energie electrica in aceasta perioada, a fost de 4,48 miliarde KWh, cu 2% mai mare fata de perioada corespunzatoare a anului trecut. Populatia a consumat cu 3% mai mult, iar pentru iluminatul public s-a consumat cu 2,8% mai putin curent decat in ianuarie 2009.

Totodata, exportul de energie electrica a scazut cu 351,2 milioane KWh, respectiv cu 72,2%. 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.