Financiar

#restante #credite #banci

Restantele populatiei la credite au crescut cu 10,3% in aprilie

Restantele mai mari de 30 de zile la credite ale populatiei au crescut in aprilie cu aproape 10,3% fata de luna precedenta, pana la 3,99 miliarde lei (966 milioane euro ), potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei. In aprilie, numarul restantierilor a crescut pana la 710.407 persoane.

In totalul restantelor, ponderea principala o detin creditele in moneda nationala, cu peste 2,27 miliarde lei, sau 57%, in timp ce imprumuturile in euro restante au depasit echivalentul a 1,34 miliarde lei, sau 33,7% din total, restul de aproximativ 9,3% al ponderii fiind detinut de alte valute (inclusiv dolar SUA - echivalent al sumei de aproximativ 12,6 miliarde lei).

Intarzierile la plata de peste 90 de zile au urcat cu 9,8%, la 2,95 miliarde euro, in aprilie, iar creditele aflate in colectare s-au majorat cu 11,33% la circa 739 milioane lei, anunta BNR.

Restantele cu scadenta depasita intre 31 si 60 de zile au avansat la 95,3 milioane lei, cu 11,57%, iar cele cu intarzieri intre 61 si 90 de zile au urcat cu 14,1%, la 90,6 milioane lei, a mai anuntat BNR.

Anterior, banca centrala anuntase ca restantele la credite ale populatiei si firmelor au crescut in martie cu aproape 12,8% fata de luna precedenta, pana la 10,42 miliarde lei (2,54 miliarde euro), cel mai mare avans lunar de la inceputul crizei, urcand ponderea acestora in totalul imprumuturilor la 5,2%.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.