Financiar

#bcr credite #franare creditare norme #banci romania credite #criza financiara economica

Regulamentul BNR a fortat BCR sa dea cu 60% mai putine credite

Volumul creditelor acordate de Banca Comerciala Romana (BCR) in ultimul trimestru din 2008 a scazut considerabil cu pana la 60% dupa ce BNR a introdus noul regulament .

Directorul BCR responsabil de dezvoltarea produselor de retail, Sorin Mititelu, a declarat miercuri ca dobanzile la creditele in lei si euro au crescut cu 2 pana 7 puncte procentuale in trimestrul IV din 2008, iar creditarea in franci elvetieni a fost eliminata , informeaza NewsIn.

Conducerea BCR sustine, insa, ca a inregistrat o crestere lunara a creditelor acordate in euro de pana la trei ori mai mare decat a competitorilor.

Multe dintre bancile prezente pe piata romaneasca au pus frana creditarii incepand cu octombrie 2008 pe seama noului regulament de creditare a populatiei, in timp ce reprezentantii bancii centrale sustin ca problema este, de fapt, lipsa surselor de finantare pentru multe dintre institutiile de credit romanesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea