Financiar

#societati stat #zero privatizari avas

Record la AVAS: Zero privatizari in 2008

Avea planuri marete cu sute de privatizari in 2008, insa AVAS nu a reusit sa vanda nicio societate de stat in acest an. 2008 este primul an dupa revolutie cand AVAS nu privatizeaza nimic.

Culmea este ca la inceputul anului, mai-marii institutiei sustineau ca vor vinde tot, adica 283 de societati de stat, mai exact toate companiile si institutele aflate in portofoliul sau, mai putin cele care vor intra in componenta companiei energetice nationale, relateaza Evenimentul Zilei.

In 2008, vedetele pietei trebuiau sa fie privatizarile Iprochim Bucuresti, IAR Ghimbav si Avioane Craiova , dar totul s-a blocat din cauza suspiciunii privind acordarea unui ajutor de stat ilegal in cazul Iprochim si din cauza conditiilor impuse de ambele parti pentru cei doi producatori de avioane.

O alta companie pe care AVAS incearca de mai multi ani sa o privatizeze este Antibiotice Iasi , care, cu o cota de doar 3% pe piata medicamentelor , are nevoie urgenta de eficientizare .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea