Financiar

#grau #recolta #ministerul agriculturii si dezvoltarii rurale

Recolta de grau a Romaniei, in crestere in 2011

Valeriu Tabara , ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a declarat pentru Agerpres ca productia de grau a Romaniei a depasit 7 milioane de tone, desi in prezent raportarile din teritoriu indica doar 6, 8 milioane de de tone, scrie evz.ro.

"Este cert acum ca productia de grau a Romaniei a depasit bine 7 milioane de tone, chiar daca scriptic, ce avem noi acum dupa raportarile fermierilor si ale directiilor agricole, productia este de aproape 6,8 milioane tone. Cred ca avem peste 1,5 milioane de tone de grau in plus fata de productia anului trecut", a afirmat Tabara, care a precizat ca de foarte multe ori raportarile din teritoriu nu sunt la nivelul productiei obtinute, fapt care ingreuneaza luarea unor decizii privind valorificarea graului pe piata.

Valeriu Tabara sustine ca in prezent se recolteaza si se analizeaza probe din toata tara in vederea stabilirii calitatii recoltei de grau din 2011. El a spus ca in momentul in care va avea analizele pentru 10% din acestea se vor face publice rezultatele.

Sursa foto: emaramures.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea