Financiar

Reactoarele de la Cernavoda ajung in guvern

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va prezenta guvernului, saptamana viitoare, un proiect de hotarare prin care Nuclearelectrica va detine participatia majoritara la compania care va construi Reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, utilizand fonduri alocate de stat din privatizare .

„Miercuri va intra in guvern proiectul prin care se va stabili participatia majoritara a Nuclearelectrica la proiectul de constructie a grupurilor 3 si 4 de la Cernavoda“, a declarat, ieri, ministrul economiei, Varujan Vosganian. El a adaugat ca participatia Nuclearelectrica va fi sustinuta cu fonduri din privatizare, fara a mentiona insa si suma care urmeaza sa fie alocata.

Initial, participatia Nuclearelectrica in acest proiect a fost stabilita la 20%, dar autoritatile au decis ulterior ca operatorul centralei nucleare de la Cernavoda sa detina pachetul majoritar.

Decizia a fost luata de autoritatile romane dupa ce deja toate companiile implicate in acest proiect convenisera asupra procentelor pe care fiecare le va avea in compania mixta.

Anul trecut, sase companii, respectiv CEZ (Cehia), Electrabel (Belgia), Enel (Italia), Arcelor- Mittal (Galati), RWE (Germania) si Iberdrola (Spania), au fost selectate pentru negocieri in vederea formarii unei societati mixte care sa construiasca Reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea