Financiar

Rata somajului a scazut in martie

Rata somajului, in luna martie, a fost de 4,2%, cu 0,1 puncte procentuale mai mica decat in luna precedenta, cel mai ridicat nivel inregistrandu-se in judetul Vaslui (9,5%), iar cel mai scazut, in Timis (1,3%), informeaza, joi, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca ( ANOFM).

Potrivit ANOFM, la sfarsitul lunii martie, in Romania, erau peste 374.000 de someri , cu aproape 6.000 mai putini decat in luna februarie.

Referitor la somajul pe sexe, in randul barbatilor rata a scazut cu 0,1 puncte procentuale fata de luna februarie, atingand valoarea de 4,4%, iar in randul femeilor, nivelul s-a mentinut la 4%.

ANOFM mai informeaza ca, la nivel teritorial , numarul de someri a urcat in 13 judete, cele mai importante cresteri fiind in judetele Maramures (1.436 de persoane), Hunedoara (469) si Arad (289). In celelalte judete si in Bucuresti, s-au inregistrat scaderi ale numarului de someri, ele fiind semnificative in Dolj (1.019), Ialomita (892) si Brasov (600).

Cea mai ridicata rata a somajului a fost atinsa in judetul Vaslui (9,5%), urmat de Mehedinti (8,7%), Teleorman (7,7%), Ialomita (6,9%), Covasna (7,4%), Caras-Severin (6,9%) si Alba (6,2%), in timp ce nivelul minim a fost atins in judetul Timis (1,3%).

Pentru Bucuresti, Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) a raportat o rata a somajului, in martie, de 1,8%, indicatorul mentinandu-se la aceeasi valoare pentru patru luni, consecutiv.

Potrivit AMOFM, dintr-o populatie activa , in Bucuresti, de peste un milion de persoane, 18.198 erau someri in a treia luna a anului, iar din acestia peste 10.310 erau femei.

Rata somajului s-a pastrat, in luna februarie, la nivelul din prima luna a anului, de 4,3%, si a fost cu un punct procentual mai mica decat in februarie 2007. Judetele Vaslui si Timis au ramas constante in privinta celui mai ridicat nivel al somajului, 9,3%, respectiv, celui mai scazut nivel al ratei, de 1,3%. Cu toate acestea, in Vaslui, nivelul somajului a scazut cu 0,2%, in martie, fata de februarie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea