Financiar

#fond de pensii #randament #pensii_private

Randamentele fondurilor de pensii vor cobori sub 10% in 2011

Randamentele pe care administratorii fondurilor de pensii private le vor obtine in acest an vor fi mai mici decat cele din 2009, iar in 2011 vor cobori sub 10%, a declarat, miercuri, directorul de investitii al Eureko Pensii Private, Radu Craciun.

El a adaugat ca, in 2009, dobanzile ridicate la titlurile de stat si depozitele bancare au ajutat administratorii fondurilor de pensii private sa obtina randamente bune pentru proprii clienti.

Potrivit datelor Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania ( ), fondurile de pensii private obligatorii ( Pilonul II ) si facultative (Pilonul III) au obtinut in 2009 un mediu de 17,7%, respectiv de 15,9%, valori peste cele consemnate in 2008, de 11,5%, respectiv 2,7%.

"Fondurile de pensii private din Romania au obtinut in cursul anului de criza 2009 randamente investitionale atractive pentru toti cei cinci milioane de participanti la sistem. (...)

Pentru comparatie, in cursul anului 2009 titlurile de stat au produs pentru investitori randamente de 10%-11%, dobanzile medii la depozitele bancare au fost intre 12%-13%, iar inflatia estimata pentru sfarsitul anului 2009 este de 4%-5%", se preciza intr-un comunicat al APAPR dat publicitatii la inceputul anului.

Pe Pilonul II, performantele celor 12 fonduri de profil s-au situat intre 10,2% si 19,4%, iar pe pilonul III, unde sunt prezente 13 fonduri, intre 7,6% si 23,2%.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.