Financiar

Putere de cumparare la 40% din media UE

Puterea de cumparare a romanilor se situeaza la peste 40% din media Uniunii Europene, iar in 2013 va depasi 50%, estimeaza oficialii Ministerului Finantelor.

Potrivit criteriului convergentei, care se masoara in PIB pe cap de locuitor , a carui valoare este ponderata cu puterea de cumparare, Romania ajunge la 41% din nivelul mediu din UE, a declarat Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor , ieri, in cadrul unei conferinte de presa.

Comparativ cu un produs intern brut mediu in UE pe cap de locuitor de 25.000 de euro, valoarea acestui indicator in Romania se ridica la 10.000 de euro, a afirmat oficialul. „Daca se va continua politica fiscala actuala si va fi folosita pentru dezvoltarea economica, Romania va depasi, in 2013, 50% din media UE ca PIB pe cap de locuitor, ponderat cu paritatea puterii de cumparare“, sustine Vosganian.

In primul trimestru din acest an, numarul de salariati a crescut cu aproximativ 105.000, in timp ce numarul de someri a scazut cu 60.000. Cresterea economica din primul trimestru a fost de 7,5%, iar autoritatile se gandesc sa modifice in crestere cu un punct procentual prognoza pentru 2008 de 6,5%, daca vom avea un an agricol bun.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea