Financiar

#fonduri #puscas #ue

Puscas: Performanta scazuta in absorbtia fondurilor UE, cauzata de politici si management

Fostul negociator-sef al Romaniei cu UE considera ca performanta scazuta in absorbtia fondurilor europene in Romania nu este cauzata de probleme tehnice , ci de abordarile politicilor si de management, precizeaza Mediafax.

Vasile Puscas a aratat, intr-un comunicat de presa transmis marti, ca ar fi nevoie de o vointa politica reala de a utiliza si investi fondurile europene "in si private care sa genereze o crestere economica si o dezvoltare reala a Romaniei si, astfel, sa sustina interesul dezvoltarii de durata al tarii noastre".

"Reprezentantul FMI are dreptate cand afirma ca fondurile europene sunt o resursa de exceptie pentru Romania, atat in ceea ce priveste situatia de criza economica, dar si atunci cand ne referim la investitiile in dezvoltare. As adauga insa ca performanta scazuta in absorbtia fondurilor europene nu se datoreaza atat problemelor tehnice cat, mai ales, abordarilor politicilor si managementului", a precizat fostul negociator-sef cu UE.

Potrivit lui Vasile Puscas, autoritatile publice din Romania ar trebui "sa urmareasca politicile de dezvoltare pentru Romania si nu doar pe cele clientelare", iar managementul ar trebui "sa se orienteze dinspre formula ultra-birocratica spre ".

Reprezentantii FMI sunt ingrijorati de absorbtia de catre Romania a fondurilor europene, care arata foarte rau, a declarat seful misiunii FMI , Jeffrey Franks , precizand ca va incerca sa gaseasca impreuna cu Guvernul strategii de atragere a finantarilor europene.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea