Financiar

# restaurante coronavirus # impozite hoteluri #impozite restaurante

Proprietarii de restaurante si hoteluri ar putea fi scutiti de impozite

Guvernul Romaniei a elaborat o ordonanta de urgenta pentru a renunta la plata impozitelor forfetare specifice datorate de companiile din sectorul Horeca timp de 90 de zile, potrivit Calculator-salariu.net.

Perioada se potriveste cu perioada in care companiilor le-a fost interzis sa functioneze sau nu au putut sa functioneze ca efect al restrictiilor.

Guvernul a venit cu proiectul de lege dupa ce Partidul Social Democrat din opozitie (PSD) a initiat un proiect de lege pentru sustinerea companiilor din sectorul Horeca.

Proprietarii de restaurante s-au concentrat recent asupra deciziei Executivului de a intarzia ridicarea restrictiilor privind operatiunile lor.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a promovat ordonanta. Destinatarii ar include hoteluri si alte facilitati de cazare similare, facilitati de cazare pentru vacante si sederi scurte, parcuri de rulote, campinguri si tabere, alte servicii de cazare, restaurante, activitati alimentare, catering pentru evenimente, alte servicii alimentare, baruri si alte activitati de servicii de bauturi.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.