Financiar

#dacia #fabrica #rabla #redresare #piata auto

Programul Rabla resusciteaza piata auto: Dacia renunta la disponibilizari

Majoritatea romanilor care au folosit programul " Rabla " si-au achizitionat autoturisme Dacia, astfel ca producatorul auto de la Pitesti si-a epuizat deja cota rezervata de 1.731 de masini. Reprezentantii uzinei de la Mioveni au anuntat deja ca situatia economica a Automobile Dacia incepe sa-si revina usor, dar sigur, compania avand comenzi care asigura productia la capacitate maxima pana la sfarsitul lui august.

In perioada urmatoare, uzina va incepe sa produca pentru onorarea comenzilor venite in cadrul Programului Rabla. Un numar de 5.151 de persoane au fost acceptate de dealerii auto pentru a-si achizitiona un automobil nou, dupa casarea celui vechi, la peste trei saptamani de la demararea primei etape a programului de reinoire a parcului auto. Cererile facute pana in prezent reprezinta un sfert din numarul de masini alocate pentru prima etapa a programului de 20.000 de unitati, demarata in 12 martie si care are termen de finalizare pe 29 mai.

Statul a alocat pentru aceasta etapa suma de 76 de milioane de lei. 5.151 de masini au fost casate, iar guvernul a platit peste 19,5 milioane de lei. Cei mai multi dintre cei care si-au casat masina veche, respectiv 1.731, in locul primei de 3.800 de lei oferita de stat, au optat pentru achizitionarea unui automobil nou Dacia.

Dacia face furori in programul "Rabla" din Germania

De asemenea, Dacia si-a marit productia de automobile pentru export, cele mai multe comenzi venind din Germania, tara care a oferit o gura de oxigen constructorului autohton prin programul de reinnoire a parcului auto.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea