Financiar

#prima casa 2016 #cumparare locuinte #programul prima casa #prima casa

Programul “Prima Casa”, modificat

Ca urmare a epuizarii garantiilor alocate prin „Prima Casa“ pentru intregul an si a miilor de cereri pentru noi credite, Guvernul va aduce miercuri modificari ale legislatiei privind programul  „Prima Casa“, informeaza un comunicat al Executivului, potrivit realitatea.net.

In 2016, pana la data de 1 mai 2016, au fost acordate 13.100 de garantii in valoare de 1,2 miliarde de lei fata de perioada similara a anilor 2015 si 2014, in care au fost acordate garantii in valoare de circa 668 milioane de lei si respectiv 536 milioane de lei.

Ministerul Finantelor a anuntat ca va propune alocarea de garantii suplimentare de 500 de milioane de lei pentru programul „Prima Casa“, in conditiile in care plafonul pentru acest an a fost aproape integral epuizat, noile garantii permitand acordarea de credite suplimentare de 1 miliard de lei prin programul guvernamental.

„Ministerul Finantelor Publice propune suplimentarea plafonului de garantii aferent acestui an cu suma de 500 de milioane de lei. Masura raspunde solicitarilor potentialilor beneficiari ai programului si tine cont de dinamica semnificativ crescuta a volumelor garantate in cadrul programului si de adoptarea legislatiei privind darea in plata“, a precizat Ministerul Finantelor, intr-un comunicat.

O alta modificare vizeaza ca bancile care participa in program sa nu mai poata sa-i incurajeze pe clienti sa semneze antecontracte de vanzare-cumparare pentru locuinte in cazul in care nu mai dispun de garantii.

„Ministerul Finantelor Publice propune includerea unor prevederi legislative aferente Programului «Prima Casa», pentru a responsabiliza institutiile finantatoare participante in sensul evitarii situatiilor de asumare a angajamentelor de creditare in lipsa resurselor de garantare disponibile“, a precizat saptamana trecuta Ministerul Finantelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea