Financiar

#vita-de-vie #doc #vin

Productia de vinuri DOC va creste cu 10% in acest an

Conditiile favorabile din acest an vor creste productia de vinuri cu denumire de origine controlata ( DOC ) cu 10% mai mult fata de anul trecut, la 480.000 hectolitri de la 437.000 de hectolitri, cat a fost anul trecut, estimeaza Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale ( MAPDR ).

Productia de vinuri DOC ar putea fi insa mai mare daca viticultorii ar fi scutiti de povara birocratica existenta in demersul de obtinere a autorizarii DOC pentru suprafata si pentru productie, a declarat directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului, Ovidiu Gheorghe.

Ministerul Agriculturii estimeaza pentru 2009 o productie de vinuri cu denumire de origine controlata (DOC) de 480.000 hectolitri, cu 10% mai mult fata de anul trecut, cand a fost de 437.000 de hectolitri, potrivit datelor furnizate NewsIn de MAPDR.

"Preconizam o crestere a productiei de vin datorita faptului ca in acest an avem conditii climatice favorabile culturii vitei de vie, care au condus la coacerea mai devreme a strugurilor si acumularea unei cantitati ridicate in zaharuri", a declarat pentru NewsIn directorul general din cadrul MAPDR, Daniel Botanoiu.

Directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului, Ovidiu Gheorghe, a declarat ca un alt motiv al scaderii suprafetei cultivate cu vita-de-vie pentru vinurile cu denumire de origine controlata este faptul ca viticultorii renunta la producerea vinurilor DOC si prefera vinurile cu indicatie geografica, pentru a evita birocratia obtinerii autorizarii DOC pentru suprafata si pentru productie. In plus, acesta a adaugat ca, in ultimii ani, potrivit trendului impus de alte state, producatorii de vin se orienteaza catre vinurile proaspete, care sunt consumate dupa un an-doi.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea