Financiar

#amenzi #banci #sms #telefonie mobila

Primesti SMS-uri nedorite? Afla amenzile pentru bancile si operatorii GSM care le trimit

Atunci cand banca sau operatorul de telefonie mobila iti foloseste necorespunzator datele personale, acestea pot fi amendate. Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a primit anul trecut 428 de plangeri depuse de clienti.

Primirea de mesaje comerciale nesolicitate, raportarea incorecta a datelor personale catre biroul de credit , sau prelucrarea ilegala a datelor personale au fost cele mai intalnite reclamatii .

Un roman care a primit SMS-uri chiar daca nu si-a exprimat "consimtamantul expres si neechivoc in acest sens" a adus companiei Vodafone o amenda de 7.000 de lei.

"In cadrul investigatiei s-a retinut ca operatorul a incalcat art. 12 din Legea 506/2004, care interzice efectuarea de comunicari comerciale prin utilizarea unor sisteme automate de operare, care nu necesita interventia unui operator uman prin fax ori prin posta electronica sau prin orice alta metoda care foloseste serviciile de comunicatii electronice destinate publicului, fara consimtamantul prealabil al destinatarului", au declarat pentru Gandul oficialii ANSPDCP.

Orange a fost amendata cu 5.000 lei pentru un caz similar, cand un client a continuat sa primeasca mesaje promotionale dupa ce si-a exprimat clar optiunea impotriva lor.

Nici bancile nu au scapat nepedepsite in urma sesizarilor clientilor. BCR a fost sanctionata cu 2.000 de lei pentru ca a furnizat unui sot informatii bancare despre sotia lui, fara acordul acesteia, iar Banca Transilvania a fost amendata cu 5.000 de lei pentru ca a aratat unei persoane terte copia dupa cartea de identitate a unui client.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea