Financiar

#vouchere #primarie #viena #restaurant

Primaria din Viena ofera vouchere de 50 de euro familiilor pentru a le cheltui la restaurante

Primaria din Viena a venit cu o noua idee pentru a ajuta comerciantii in timpul pandemiei. Astfel, vienezii vor primi vouchere in valoare de 50 de euro pentru a le folosi in restaurantele si cafenelele din capitala Austriei incepand de vineri, cand se vor redeschide localurile.

Primarul social democrat Michael Ludwig a anunţat această măsură în valoare de 40 de milioane de euro printr-un mesaj publicat miercuri pe Twitter.

Decizia edilului Vienei vine să suplimenteze un plan naţional al guvernului federal, care vrea să ajute restaurantele prin reducerea unor taxe precum Taxa pe Valoarea Adăugată, taxa pe băuturi non-alcoolice şi o taxă specială pentru vinul spumant. Sectorul restaurantelor şi cafenelelor este unul din cele mai grav lovite de măsurile de izolare, al căror impact a fost agravat de colapsul turismului.

Reprezentanţii primăriei din Viena au precizat că locuitorii capitalei vor primi vouchere via mail. Persoanele singure vor primi un voucher în valoare de 25 de euro. De asemenea, restaurantele şi cafenelele pot schimba voucherele pentru bani gheaţă.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea