Financiar

#terenuri agricole #teren agricol #preturi teren agricol #teren arabil

Preturile terenurilor agricole s-au dublat in patru ani

Terenurile agricole sunt de doua ori mai scumpe decat in 2007, ajungand la o medie de 1.972 euro pe hectar.

Preturile terenurilor agricole din Romania sunt de 3 pana la 7 ori mai reduse decat in majoritatea statelor europene, desi s-au dublat in perioada 2007-2011, ajungand la o medie de 1.972 euro pe hectar, potrivit unui studiu al companiei DTZ Echinox , care estimeaza mentinerea trendului ascendent .

In Romania, preturile terenurilor agricole difera foarte puternic intre regiuni. In zonele de Nord-Est si Sud-Est pretul mediu de vanzare a terenurilor agricole este de circa 1.500-1.600 de euro pe hectar, in timp ce in zonele de langa Bucuresti ajunge la 2.200-2.700 euro pe hectar, se arata in cel mai recent studiu al companiei. DTZ estimeaza un avans al preturilor in urmatorii trei ani pana la aproape 3.000 de euro pe hectar.

Astfel, pretul mediu la nivel national era in 2011 de 1.972 de euro pe hectar, fata de 927 de euro in 2007 si 1.700 de euro in 2010.

Romania are 14,7 milioane de hectare de teren agricol , din care 10 milioane de hectare sunt folosite ca teren arabil . Cele mai recente studii arata ca 6,8 milioane de hectare sunt neutilizate.

Suprafata de teren disponibila spre vanzare in prezent in Romania este estimata la 500.000 de hectare.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.