Financiar

# taxa hoteliera #primaria capitalei #eliminare

Preturi mai mici pentru camerele de hotel. Primaria a eliminat taxa hoteliera

Primaria Capitalei a eliminat pentru acest an taxa hoteliera de 3% din veniturile obtinute din cazare .

Primaria Municipiului Bucuresti este nevoita sa renunte in acest fel la incasari anuale de peste doua milioane de euro. In aceste conditii, hotelierii vor micsora tarifele percepute pentru cazare cu trei procente

Decizia de eliminare a acestei taxe a fost transmita tuturor operatorilor intr-o scrisoare expediata de Directia de Dezvoltare si Investitii a Primariei Capitalei.

"In cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 31mai 2010 a fost supus spre dezbatere proiectul de hotarare privind taxele si impozitele locale aplicabile pe raza Municipiului Bucuresti in 2011. La sfarsitul discutiilor, proiectul de hotarare a fost supus la vot in intregime si nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptat", se arata in scrisoare.

Industria hoteliera din Bucuresti a incasat intre 70 si 80 de milioane de euro din servicii de cazare, potrivit ultimelor estimari .

Consiliile locale sunt cele care stabilesc taxa locala, aceasta reprezentand intre 0,5% si 5% din incasarile provenite din cazare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea