Financiar

#eromania #portal #informatica

Portalul eRomania ar putea costa peste jumatate de miliard euro

Realizarea portalului eRomania ar putea costa peste jumatate de miliard euro, a spus directorul IT din Ministerul Comunicatiilor, Alexandru Savulescu, care sustine ca nu este vorba de multi bani, in conditiile in care alte tari au alocat si mult Mai mule fonduri in acest scop.

"Portalul va costa mai mult de 500 milioane euro. Marea Britanie a cheltuit pentru un sistem de acest fel circa 3 miliarde lire sterline, in timp ce India va aloca 3% din PIB. Speram, de fapt suntem siguri, ca prin introducerea acestui sistem sub forma electronica o sa creasca numarul de tranzactii si increderea", a precizat Savulescu.

Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, declara recent pentru NewsIn ca functionarii de la ghisee vor disparea in urmatorii cinci ani, ca urmare a implementarii proiectului eRomania, iar plata taxelor si impozitelor online si reducerea birocratiei vor duce la scaderea cheltuielilor bugetare cu 35%.

"Implementarea proiectului eRomania, ce vizeaza interconectarea intregii administratii publice din Romania, se va finaliza in termen de cinci ani, iar toate bazele de date vor fi upgradate cu continut pana in 2020, atunci putand spune practic ca Romania are o baza de date complata la dispozitia populatiei", spunea ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale ( MCSI ).

El adauga ca "romanii trebuie sa inteleaga ca daca proiectul eRomania intra in derizoriu, ramanem cu 20 de ani in urma tarilor occidentale si practic modernizarea statului roman a picat".

Sandu promitea atunci ca pana la sfarsitul acestui an va finaliza proiectele eRomania 1, 2 si 3, urmand ca astfel sa fie simplificata interactiunea dintre mediul de afaceri si romani cu institutiile statului, in timp ce pana la finalul lui 2011 portalul eRomania ar trebui sa mai cuprinda toate datele financiare ale populatiei si bancilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea