Financiar

#gheorghe pogea #taxe #pib

Pogea: Nu exclud majorarea taxelor daca va fi nevoie

Ministrul de Finante, Gheorghe Pogea , a declarat, marti, dupa intalnirea cu patronatele, ca nu exclude majorarea taxelor principal, daca lucrurile vor evolua "intr-o anumita directie". Pogea a reafirmat ca Romania are unul din cele mai scazute niveluri al veniturilor publice din PIB, respectiv 31-32%, in timp ce cheltuielile din PIB sunt de aproximativ 37%, scrie Mediafax.

Guvernul are in vedere pentru 2010 o reforma a veniturilor, pentru a majora nivelul contributiilor varsate la buget, in care pot fi pastrate cota unica , impozitul pe profit si impozitul pe venit, o decizie in privinta TVA urmand insa sa fie luata in functie de sustenabilitatea deficitului bugetar.

"Putem avea avea in vedere inclusiv o reforma a veniturilor, pentru ca Romania are unul din cele mai scazute niveluri al veniturilor publice din PIB, de aproximativ 31,8%, spre deosebire de toate celelalte state din jurul nostru care ajung in jur de 40%. Va trebui sa facem aceasta consolidare fiscala, iar daca va trebui sa luam una dintre masuri, vom pastra in continuare cota unica, impozitul pe profit, impozitul pe venit, pentru ca ele au fost cele care au imbunatatit conformarea voluntara la plata a obligatiilor si au stimulat atractivitatea investitionala. Daca este posibil ca din una dintre taxe, in special TVA, sa ne rezulte ca avem un deficit, o vom prezenta public", a spus Pogea.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea