Financiar

#pogea #economie #scadere #guvern #rectificare bugetara

Pogea: Economia Romaniei ar putea sa scada cu peste 7% in 2009

Economia Romaniei s-ar putea contracta cu 6,5-7,1% anul acesta, cu mult peste nivelul de 4% luat in calcul de guvern la rectificarea bugetara, a declarat ministrul Finantelor , Gheorghe Pogea , pentru Realitatea TV, informeaza NewsIn.

"Decamdata nu avem date privind descresterea economica pe semestrul unu. (...) Sigur suntem pe o descrestere economica in trimestrul doi. La sfarsitul anului, contractia economica s-a putea situa intre 6,5 si 7,1%", a spus Pogea.
Estimarea prezentata miercuri, 15 iulie, de ministrul Finantelor este cea mai pesimista furnizata pana in prezent de un membru al Guvernului.

Cu putin timp inainte, presedintele Traian Basescu declara la Praga ca, dupa contractia economica de 6,2% din primul trimestru, nici in trimestrul al doilea, cel mai probabil, "nu va fi mai bine", dar isi manifesta speranta ca in cel de-al treilea trimestru declinul economic va fi stopat.

Guvernul a preluat, la momentul semnarii acordului cu FMI, prognozele macroeconomice ale Fondului, ce prevedeau o contractie a produsului intern brut (PIB) al Romaniei cu aproximativ 4% in 2009.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea