Financiar

#refinantare credit ipotecar #refinantare credit #credit ipotecar

Plateste mai putin pentru casa ta prin refinantarea creditului ipotecar

Durata de rambursare a unui credit ipotecar variaza, dar este in general lunga - porneste de la 10 ani si poate ajunge in unele situatii la 35 de ani.

Cu siguranta ca la momentul achizitiei locuintei ai accesat cel mai ieftin credit ipotecar, sau cel mai avantajos pentru tine, dar intr-un interval de timp atat de lung multe se pot intampla. De exemplu:

 

  • Dobanzile scad si gasesti o oferta cu DAE (sau dobanda anuala efectiva) semnificativ mai mica decat a creditului tau;
  • Ti-au crescut cheltuielile si iti doresti o rata mai mica pe o perioada mai lunga de timp;
  • Iti doresti comasarea a doua sau mai multe credite pentru a simplifica lucrurile si a reduce rata lunara platita pentru fiecare dintre ele.

Cea mai des intalnita solutie atunci cand doresti sa profiti de o oferta mai buna sau esti intr-una dintre situatiile de mai sus este refinantarea creditului ipotecar existent, fie la banca prin care ai accesat primul credit, fie la o alta banca.

Ce este refinantarea unui credit ipotecar

Refinantarea unui credit ipotecar presupune rambursarea, cu anticipatie, a creditului ipotecar initial printr-un alt credit, care va acoperi costurile acestuia. Tot prin refinantare poti cumula doua sau chiar mai multe credite, platind mai putin si simplificandu-ti modul in care iti gestionezi banii.

Evident, noul credit va trebui sa fie mai avantajos decat cel vechi pentru ca parcurgerea intregii proceduri sa merite. Intereseaza-te in amanunt ce presupune refinantarea creditului locuinta la banca aleasa si fa un calcul estimativ. Functionarul bancar te va ajuta – direct la ghiseu sau online – sa intelegi toate detaliile de care ai nevoie si iti va oferi si un calcul estimativ, in functie de propria situatie financiara.

Nu uita sa te interesezi de toate detaliile creditului pe care doresti sa il accesezi pentru a-ti refinanta creditul cu ipoteca aflat in derulare. De la comisioanele bancare la sumele acordate pentru creditul de refinantare, avansul necesar (daca este cazul), perioada de rambursare sau venitul minim care iti este necesar.

Alte informatii importante se refera la posibilitatea de a aplica impreuna cu alte persoane pentru credit, dobanda, asigurarile, varsta maxima pe care o vei avea la finalul perioadei de creditare, precum si toate celelalte documente si costuri aferente noului credit.

Creditul Patria Acasa, solutia pentru refinantarea creditului tau ipotecar actual

Una dintre variantele avantajoase pe care le ai la indemana este refinantarea prin creditul ipotecar Patria Acasa, propus de Patria Bank. Creditul a fost conceput pentru a oferi conditii de creditare favorabile, dar si o procedura simpla, transparenta, pe care o vei parcurge ghidat de personalul prietenos al bancii.

Practic, prin creditul ipotecar Patria Acasa poti refinanta orice suma cuprinsa intre 5.000 si 250.000 de euro (echivalent in lei), iar venitul minim acceptat pentru acest tip de credit este de 1.500 de lei.

Ai zero comision lunar de administrare, zero comision pentru inregistrarea garantiilor in AEGRM si poti beneficia de 0,5 pp reducere a dobanzii atunci cand optezi pentru livrarea salariului lunar la Patria Bank.

Creditul iti ofera posibilitatea de a alege intre pastrarea perioadei creditului actual, cu reducerea ratei lunare, sau mentinerea ratei, cu reducerea perioadei de creditare.

Pentru creditul ipotecar Patria Acasa beneficiezi de una dintre cele mai avantajoase dobanzi de pe piata.

Ai o dobanda variabila, cu marja fixa:

 

  • La EUR: EURIBOR la 6 luni + 4,70%, care este, fara modestie, cea mai buna oferta existenta pe piata in acest moment;
  • La LEI: IRCC +3.52 %

Pentru mai multe detalii in legatura cu refinantarea creditului tau ipotecar prin Patria Bank si conditiile in care se poate realiza aceasta, poti transmite un SMS la 1829 cu textul “REFINANTARE” si un functionar Patria te va contacta in cel mai scurt timp posibil. iti stam la dispozitie si pentru alte informatii cu privire la oferta noastra de credite pentru nevoi personale sau ipotecare: contacteaza-ne telefonic, prin email sau direct la unul dintre sediile Patria Bank si ne vom bucura sa te ajutam sa obtii creditul care ti se potriveste cel mai bine.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea