Financiar

#clienti #proces #banca.

Piperea: 500.000 euro pentru avocatii clientilor nemultumiti de aplicarea OUG 50/2010

Casele de avocatura ar putea incasa o jumatate de milion de euro, daca cei aproximativ 12.000 de clienti nemultumiti ai bancilor ar actiona in instanta institutiile financiare la care au credite, in conditiiile in care ar plati onorarii de 30 - 40 de euro, estimeaza avocatul Gheorghe Piperea , potrivit Newsin. 


Clientii mai multor banci s-au reunit in grupuri si vor sa actioneze bancile de la care au luat credit in judecata, fiind nemultumiti de modul in care acestea au inteles sa aplice OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

"Probabil, in medie, s-ar incasa 30- 40 de euro de la fiecare. La acestea s-ar putea adauga onorariul de succes, care este mult sub 10%. Sumele acestea sunt insignifinate, avand in vedere ce economii ar face 12.000 de persoane din astfel de procese", a declarat, pentru NewsIn, Gheorghe Piperea.

Acesta nu precizat care va fi onorariul perceput de la clientii sai, intrucat exista clauze de confidentialitate in contracte, dar a mentionat ca exista o diferena majora de tarif intre contractele colective si cele individuale.

"Diferenta dintre procesul individual si cel colectiv este enorma, uneori este si de 100%", a spus el. Piperea a declarat ca, in cazul Volksbank Romania, sunt deja 530 de contracte semnate, dar exista potential pentru inca 3.000 de clienti care vor probabil vor vrea sa mearga cu el sau cu alta firma de avocatura.

De asemenea, in cazul BCR este vorba deja de 500 de persoane si inca 1000 care asteapta sa semneze contrcatele.

"La Raiffeisen sunt deja 200 de persoane. Acestea sunt cele trei grupuri de persoane care au semnat pana in prezent", a spus Piperea.

El a declarat recent ca un proces de protectia consumatorilor dureaza de obicei cam 20 de luni, dar cand e vorba de un proces colectiv de o asemenea anvergura ar trebui sa dureze mai putin, aproximativ 6 luni.

Totodata, Piperea a precizat ca sansele de a castiga nu sunt de 100%, dar cu certitudine sunt mai mari de 50% si ca exista posibilitatea ca un astfel de proces sa fie pierdut in conditiile in care acesta depinde de anumite lucruri obiective sau chiar subiective.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea