Financiar

#eurostat #indice #imobiliar #piata #evaluare

Piata imobiliara din Romania va fi evaluata dupa indici europeni

Biroul European de Statistica, Eurostat , deruleaza in prezent un proiect pilot privind crearea unui indice de evaluare "credibil" pentru piata imobiliara europeana, a declarat directorul general al Eurostat, Walter Radermacher. Potrivit acestuia, realizarea unui indice "credibil" real va fi improbabila in contextul in care piata imobiliara nu este inca functionala .

Eurostat va crea un indice al pietei imobiliare la nivel european, in prezent institutia deruland un proiect pilot in acest scop, a anuntat directorul general al Biroul de Statistica, Walter Radermacher. Potrivit acestuia, indicele ar putea fi elaborat intr-un interval de 1-2 ani, in prezent fiind colectate metodologii utiizate de diferite tari precum Germania, Spania si Marea Britanie.

"Derulam un proiect pilot pentru realizarea unui indice real si credibil referitor la piata imobiliara. Utilizam abordarea achizitiilor nete, insa nu e usor sa aduni date credibile atunci cand piata este in colaps. Doar o piata functionala iti poate da un indice real", a spus pentru NewsIn Radermacher, prezent la Bucuresti cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Institutului National de Statistica (INS).

Si Romania lucreaza la realizarea indicelui pe piata imobiliara, urmand ca INS sa publice prima varianta a indicelui in 2010, pe baza datelor colectate in 2009.

Indicele va fi realizat de INS cu date de la Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) in colaborare cu Banca Nationala a Romaniei (BNR).

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea