Financiar

Piata imobiliara din Romania nu este de nici o lege

Piata imobiliara din Romania nu este reglementata in acest moment de nicio lege, astfel incat oricine isi poate infiinta o agentie imobiliara , la fel cum orice persoana, chiar si cu studii medii, poate fi agent imobiliar . In timp ce unii reprezentanti ai agentiilor imobiliare se plang de lipsa de protectie si a unei legi in domeniu, altii sunt interesati sa nu se intervina pe piata. Astfel, exista peste 7.000 de firme de apartament care figureaza ca si agentii imobiliare , iar circa 50.000 de agenti activeaza pe piata fara a avea pregatirea necesara.

Pentru reglementarea activitatii de agent imobiliar, a fost aprobata in ianuarie 2000 o ordonanta, dar in noiembrie 2003 a fost votata o lege pentru respingerea ordonantei. De atunci nu a mai existat niciun interes pentru promovarea unui act normativ de reglementare a pietei. Doar deputatul liberal Gabriel Zamfir , care este si presedintele Uniunii Nationale Imobiliare din Romania, sustine, de mai bine de doi ani, ca a pregatit un pachet de legi care se refera la piata imobiliara.

„Pachetul care va cuprinde trei legi este redactat, dar nu a fost depus deoarece piata nu este suficient de matura pentru a face fata impactului. Am discutat cu mai multi oameni din domeniu si am decis sa mai asteptam pana cand se mai asaza piata“, a explicat deputatul liberal. El crede ca o piata unde nu exista falimente si nu exista somaj nu poate fi reglementata, insa estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2008 va fi depus proiectul. Zamfir crede ca in acest an vor fi si primele companii care vor da faliment deoarece se trece de la piata speculativa la una dominata de proiecte profesionale.

Continuarea in Gardianul 

 

Pentru mai multe informatii legate de economie aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea