Financiar

#training #resurse umane #proiecte #scadere #buget trimestrial

Piata de training s-a redus la 30%, numai in primele trei luni

Solicitarile pentru serviciile de training si consultanta in recrutarea resurselor umane a scazut semnificativ anul acesta, pe fondul inghetarii bugetelor de dezvoltare profesionala ale companiilor. Astfel, incasarile de pe piata de training s-au redus in prezent cu aproximativ 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, procent similar cu proportia in care companiile si-au redus bugetul alocat dezvoltarii de personal. Mai mult, specialistii HR prevad o posibila scadere cu aproape doua treimi a serviciilor de training daca firmele isi vor anula proiectele programate.

"Daca proiectele amanate se vor dovedi, pana la urma, anulate sau implementate abia in 2010 si daca excludem din discutii eventualele fonduri europene, atunci piata s-ar putea restrange la doua treimi fata de 2008", spune Octavian Pantis, managing director pentru furnizorul de programe de pregatire TMI Training&Consulting, potrivit Business Standard.

Si HumanInvest raporteaza incasari cu 20% mai mici fata de anul trecut, cand  compania a inregistrat 1,4 milioane de euro.

"Strategia noastra este de a ne concentra pe licitatii strategice, cu bugete mari, pentru a realiza 50% din aceasta cifra de afaceri, si pe clienti mai mici si solutii publice pentru celelalte 50 de procente", spune Ioana Molnar, marketing manager pentru HumanInvest.

Anul acesta, reprezentantii companiilor HR estimeaza ca multinationalele isi vor diminua bugetul cu cel putin 30%, deoarece acestea tind sa isi planifice bugetele trimestrial si nu anual ca pana in prezent.

"Bugetele se vor reduce selectiv, nu toate companiile vor actiona la fel; unele vor reduce aceste bugete la zero, fiind nevoite sa isi asigure intai supravietuirea, altele nu le vor reduce sau le vor creste", considera Adrian Stanciu, managing partner pentru compania de consultanta in cultura organizationala Human Synergistics, companie care a inregistrat un regres fata de anul trecut, cu 30% mai mic fata de aceeasi perioada din 2008.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea