Financiar

#fuziuni #achizitii #piata

Piata de fuziuni si achizitii nu va depasi 2 miliarde euro in acest an

Valoarea operatiunilor de pe piata de Fuziuni si achizitii ar putea ajunge, "in cel mai bun caz", la 2 miliarde euro la finalul lui 2009, nivel de peste trei ori mai mic decat cel din 2008, ca urmare a lipsei de finanantare, estimeaza directorul Raiffeisen Investment Romania. Desi blocata, specialistii in domeniu considera ca piata de fuziuni si achizitii ofera in prezent cel mai bun moment pentru restructurarea afacerilor si a datoriilor acumulate de antreprenori.

Operatiunile de pe piata de fuziuni si achizitii din Romania nu au depasit circa 1,2 miliarde euro, in primele opt luni ale acestui an, spun specialistii din domeniu, care apreciaza ca, pana la finalul anului, cifra de afaceri pe acest segment nu va depasi 2 miliarde euro, nivel de aproape trei ori mai mic comparativ cu cel din 2008, cand a fost de circa 6-7 miliarde euro.

"Piata fuziunilor si achizitiilor din Romania era de circa 1,2 miliarde euro dupa primele opt luni ale acestui an si ar putea ajunge, in cel mai bun caz la 2 miliarde euro la finalul anului", estimeaza Ioana Filipescu, managing director la Raiffeisen Investment Romania, potrivt NewsIn.

Din totalul tranzactiile efectuate, numai 12% au fost investitii financiare , restul fiind mai mult de ordin strategic.
Domeniile de interes pentru fuziuni si achizitii sunt din energie, telecomunicatii, precum si diverse activitati de retail, precum cele din industria alimentara, farma sau din domeniul utilitatilor, spune Jakub Korinek, directorul de investitii al Penta Investments.

Cu toate acestea, unele companii ar putea sa dea dovada de creativitate si sa incerce sa preia firme cu dificultati financiare , pe fondul actualei crize...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea