Financiar

#masini #vanzari #scadere

Piata auto din Romania: cea mai mare scadere din UE

 

Romania a inregistrat in februarie cel mai accentuat declin din Uniunea Europeana al numarului de inmatriculari de autoturisme noi , de 63%, comparativ cu aceeasi luna din 2009, in conditiile in care la nivelul blocului comunitar piata auto a crescut cu 3%.

Diminuarea pietei auto din Romania este, totusi, mai putin abrupta decat cea din ianuarie, cand numarul inmatricularilor de autovehicule noi destinate pasagerilor a scazut cu 84,6%, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile.

In februarie au fost inmatriculate 2.658 de autoturisme, comparativ cu 7.187 masini in aceeasi luna din 2009. Inmatricularile de autoturisme Dacia noi au inregistrat luna trecuta, insa, cea mai mare crestere din Europa (UE si statele EFTA - Islanda, Norvegia si Elvetia), in ritm anual, de 45,4%, la 17.491 de unitati.

In ianuarie, avansul a fost de 69,7%. Totodata, cota de piata a producatorului auto roman a urcat la 1,8% in februarie, de la 1,6% in ianuarie si 1,3% in februarie 2009 .

In cazul grupului Renault, proprietarul Dacia, numarul total al inmatricularilor de autoturisme noi a avansat cu aproape 30%, la 108.150 de unitati.

Cota de piata a crescut, de asemenea, de la 8,8% in februarie 2009 la 11,1% in perioada similara din acest an. In UE au fost inmatriculate 974.346 de autovehicule noi destinate pasagerilor.

Piata autoturismelor a crescut in 15 state membre ale comunitatii europene, scazand in celelalte.

Raportul ACEA nu cuprinde date referitoare la Malta si Cipru. Cea mai mare crestere a fost inregistrata in Portugalia, de 53%. Toate pietele auto mari ale Uniunii au avut evolutii pozitive, cu exceptia Germaniei, sub influenta programelor guvernamentale de reinnoire a parcurilor auto.

Astfel, numarul inmatricularilor a avansat in februarie cu 18,2% in Franta, cu 47% in Spania, cu 26,4% in Marea Britanie si cu 20,6% in Italia. In Germania, indicatorul a coborat cu aproape 30%.

Italia a fost in februarie cea mai mare piata de autoturisme noi din UE, cu 200.560 de masini inmatriculate . Pozitia de lider revenea, in februarie 2009, Germaniei, cu 277.740 de inmatriculari.

Grupul cu cele mai multe inmatriculari a ramas, ca si in februarie 2009, Volkswagen (200.897 de masini). 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.