Financiar

#autorizatii #constructie #locuinte

Peste 60% din autorizatiile de construire a locuintelor s-au eliberat la sate

In luna martie din acest an s-au eliberat 3.445 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale , din care 63,3% sunt pentru zona rurala , comparativ cu 2.272 in februarie 2010, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut in primele trei luni din 2010 cu 27,9%, la 7.621, fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit datelor INS.

Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (-674 autorizatii), Sud-Est (-499 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-423 autorizatii).

Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in toare regiunile de dezvoltare.

Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in Centru (+259), Sud-Muntenia (+216 autorizatii), Nord-Est (+190 autorizatii) si Nord-Vest (+157 autorizatii).

In ceea ce priveste martie 2010 comparativ cu aceeasi luna din 2009, au fost eliberate cu 918 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, scadere reflectata in aproape toate regiunile de dezvoltare.

Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (-262 autorizatii), Sud-Est (-155 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (-148 autorizatii), Nord-Est si Bucuresti-Ilfov (-123 autorizatii fiecare).

Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunea de dezvoltare Centru (+59 autorizatii).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea