Financiar

#restante #datorie #banci

Peste 500.000 de romani intarzie mai mult de o luna cu plata ratelor

Restantele acumulate de populatie la plata ratelor au facut un salt de 13% in aprilie, de trei ori mai mare decat cel inregistrat in martie. Potrivit specialistilor consultati de Ziarul Financiar , restantele vor urca in continuare , in conditiile in care mare parte a portofoliilor de credite sunt negarantate, iar somajul este in crestere. In aceste conditii, vor fi afectate cheltuielile cu provizioanele si, implicit, profitabilitatea bancilor.

Soldul restantelor mai mari de 30 de zile inregistrate la creditele contractate de persoanele fizice a urcat in aprilie cu 13,1% fata de luna anterioara, ajungand astfel la 1,57 de miliarde de lei, arata datele BNR. "Ma astept ca restantele sa urce in continuare, in conditiile in care mare parte a portofoliilor de credite sunt negarantate, iar in plus somajul va creste", spune Catalina Molnar, senior economist al RBS Bank Romania, citata de Ziarul Financiar.

La sfarsitul lunii aprilie, restantele populatiei erau cu 128% peste nivelul inregistrat in aceeasi luna din 2008, cand soldul acestora se ridica la 690,6 milioane de lei.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea