Financiar

#piata imobiliara #imobiliare

Perspectivele pietei imobiliare in 2021

Anul 2019 a fost un an cu cresteri importante in domeniul imobiliar si anul 2020 se preconiza a fi o continuare a acestor cresteri. Insa nimeni si nimic nu anunta ce avea sa urmeze din perspectiva pandemiei de coronavirus. In acest context, al doilea trimestru al anului 2020 a insemnat o scadere a pietei imobiliare, insa incepand cu al treilea trimestru s-a simtit o crestere chiar si fata de valorile anului precedent, chiar si in contextul pandemiei de coronavirus.

 

Chiar si in contexul acestor cresteri ale numarului de tranzactii imobiliare, specialistii anticipeaza ca piata imobiliara pentru anul 2021 va avea alte paradigme in contextul in care incertitudinea generata de pandemia de coronavirus ramane. Toate aspectele care au afectat piata imobiliara in anul 2020 au schimbat foarte mult cerintele persoanelor interesate de achizitia sau de inchirierea unui imobil sau a unui teren in acest context pandemic, context care in continuare se afla intr-o foarte mare dinamica.

Astfel, daca ne referim la piata imobiliara in domeniul spatiilor de inchiriat, fara doar si poate se asteapta ca anul 2021 sa fie anul in care o multime de contracte de inchiriere sa fie rediscutate avand in vedere faptul ca munca de acasa a devenit o practica tot mai frecventa in ulimele luni. Pe de alta parte, in cazul chiriilor pentru persoanele fizice se anticipeaza de asemenea o schimbare de paradigma in contextul in care atat scoala, cat si munca se desfasoara tot mai mult in mediul online. In consecinta tot mai multe familii care cauta sa inchirieze un imobil se vor apleca asupra unor conditii de amenajare a spatiului astfel incat sa le ofere confortul de a lucra de acasa si de a se bucura in acelasi spatiu si de un timp de relaxare.

De cealalta parte, atunci cand se au in vedere tranzactiile imobiliare in perspectiva anului 2021, specialistii se asteapta ca trendul de crestere sa se pastreze in contexul in care pandemia nu va afecta si mai mult economia per ansamblu. Specialistii imobiliari afirma ca se asteapta ca pentru anul 2021 pretul la apartamentele noi sa nu scada, dar in acelasi timp admit acestia ca preturile pot fi rediscutate in contextul in care evolutia pandemiei poate influenta drastic economia si bugetele acelora interesati de achizitia unui imobil. Mentinerea preturilor cel putin la nivelul anului 2020 se datoreaza faptului ca exista suficient de multe imobile care sunt scoase la vanzare, imobile care erau preconizate a fi vandute cel mai probabil in anul acesta. Insa multe dintre aceste imobile au ramas pe stoc datorita numeroaselor restrictii care au ingreunat tranzactionarea lor, dar si datorita incertitudinilor pe care numeroase familii le-au resimtit in contextul pandemiei de coronavirus.

O alta discutie in perspectiva pietei imobiliare pentru anul 2021 vizeaza preferintele acelora interesati de achizitia unui imobil rezidential. Astfel, datorita faptului ca tot mai multe familii petrec timp indelungat in propria locuinta, specialistii se asteapta ca interesul pentru apartamentele cu suprafete mai mari sa creasca, dar la fel de bine acestia se asteapta ca interesul pentru imobile de tip case sau vile sa fie in tendintele anului viitor pe piata imobiliara. Nu in ultimul rand exista posibilitatea ca inclusiv interesul pentru terenuri in zonele adiacente marilor aglomerari urbane sau chiar din zonele rurale sa creasca in vederea construirii de case.

Tot in contextul perspectivelor pentru piata imobiliara pentru anul 2021 exista si asteptarea din partea specialistilor imobiliari pentru un interes crescut cu privire la spatiile rezidentiale din zonele periferice si mai putin aglomerate ale marilor orase, spatii unde exista posibilitati mai ridicate pentru petrecerea timpului in aer liber. Pentru a gasi cele mai avantajoase preturi la o foarte mare varietate de imobile poti accesa website-ul imo24.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea