Financiar

Pensia facultativa, la pachet cu salariul

Tinerii intre 30 si 44 de ani formeaza majoritatea clientilor de pe Pilonul III, iar contributiile sunt in cea mai mare parte platite de euro pe an de la plata impozitului pe venit, daca sunt achitate de salariati, respectiv de la plata impozitului pe profit daca sunt platite de firmele angajatoare.

Locuitorii Capitalei beneficiau de aproape o cincime din numarul de pensii facultative incheiate pana la sfarsitul lunii mai a.c., potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private ( CSSPP ). Bucures tenii au 17.000 de pensii facultative din totalul de aproape 88.000 de astfel de contracte incheiate. Acesta este, practic, bilantul sfarsitul primului an de functionare a Pilonului III.

Cei cu varste de peste 30 de ani, mai interesati

Femeile cu varste intre 35 de ani si 39 de ani formeaza cel mai mare grup in randul participantilor la fondurile de pensii facultative. De altfel, numarul barbatilor care beneficiaza de o astfel de pensie l-a depasit pe cel al femeilor abia incepand cu primele luni ale acestui an. La finele lui mai a.c., barbatii detineau 51% din pensii pe Pilonul III.
 
Pe de alta parte, cei mai multi clienti ai fondurilor de pensii de pe Pilonul III sunt angajatii cu varste intre 30 de ani si 44 de ani.

Cei mai multi clienti: angajatii din domeniul financiar

Cei care lucreaza in domeniul intermedierii financiare - salariatii bancilor, asiguratorilor, brokerilor - alcatuiesc cel mai mare grup, reprezentand 23% din total. Pe locul al doilea se situeaza grupul angajatilor din industrie - 16% din total, in timp ce ultimul loc de pe podium apartine salariatilor din comert.
 

continuarea in Evenimentul Zilei 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea