Financiar

Pe ce dau romanii banii

Romanii platesc jumatate din salariu pe mancare, bautura si tigari , cel mai mult dintre toti locuitorii statelor membre ale Uniunii Europene, se arata intr-o analiza Eurostat .

Carnea si mezelurile inseamna peste 10% din leafa lunara, bauturile alcoolice inca 2,3%, ceea ce diminueaza drastic fondurile pentru iesiri la restaurant sau distractii. Pe de alta parte, cheltuielile cu casa ne scot cei mai putini bani din buzunar in comparatie cu europenii.

In timp ce o familie de romani da 50% din veniturile lunare pe alimente, bauturi si tigari, lituanienii, clasati pe locul doi, platesc 37%, bulgarii 35%, iar letonii 32%.

Cuantumul acestor produse in leafa lunara este cel mai redus in cazul luxemburghezilor (11%), al britanicilor si al olandezilor (12%). Rezultatele studiului se explica in principal prin prisma veniturilor locuitorilor, iar romanii au mai putin de jumatate din leafa medie a cetatenilor UE.

Continuarea in Evenimentul Zilei 

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea