Financiar

#guvern #afaceri #dinu patriciu

Patriciu ar cumpara si sediul Guvernului daca statul ar vinde

Dinu Patriciu nu se teme de criza si continua sa investeasca, convins fiind ca orice investitie nu este o pierdere, ci o investitie. In ciua conditiilor de criza, el anunta ca va continua sa investeasca in cele patru directii strategice pe care si le-a stabilit, respectiv IT&C, media, imobiliare si energie. In plus, crede ca Bucurestiul este ca un “svaiter” imobiliar si vede televiziunea drept prima care va ceda in fata crizei si a dezvoltarii Internetului.

Omul de afaceri care detine si titlul de “cel mai bogat roman” crede ca poate transforma Adevarul Holding intr-o afacere regionala, care ar functiona pe profit in viitor in cazul in care ar opri investitiile in ea, desi se vorbeste despre functionare pe pierderi. In interviul acordat pentru Money.ro, el crede ca Adevarul este de fapt un “Times mai latin”, care se vinde nu numai datorita cartilor pe care le ofera, ci mai ales modului in care ziarul si cartea se potenteaza reciproc.

“Tiparim in fiecare zi, cu toate publicatiile noastre, mai mult de jumatate din hartia care se tipareste in Romania”, declara Patriciu pentru Money.ro, adaugand faptul ca inca mai este loc de crestere si dezvoltare, mai ales ca diferenta de tiraj dintre produsele Adevarul si restul publicatiilor este foarte mare. Omul de afaceri crede si ca “nu exista in lume, astazi, publicatie de succes tiparita care sa nu indeplineasca doua conditii: sa isi construiasca suportul si sinergiile cu internetul si, in al doilea rand, sa devina platforma de vanzari pentru add-on -uri”.

Patriciu nu vrea televiziune-victima a Internetului

Seful Adevarul Holding marturiseste ca nu va cumpara sau infiinta unei televiziuni, deoarece nu vede utilitatea unei astfel de investitii in conditiile existentei Internetului. El crede “ca victima internetului nu este presa scrisa , ci televiziunea”, caci “evolutia tehnologica o face sa fie un mijloc de comunicare depasit”, in aceste vremuri in care omul isi poate alege singur ceea ce vrea sa vada, citeasca si auda.

Pe de alta parte cotidianul devine locul in care omul poate gasi si informatii, si comentarii pe marginea evenimentelor intamplate si le poate interpreta cum doreste, acest lucru facandu-se insa si cu ajutorul unui sistem de distributie eficient, nu precum cele din Romania, care aduc ziarul la abonat foarte tarziu, din punct de vedere temporal.

Patriciu se ofera sa ajute bugetul cumparand cladirile statului

Un alt lucru pe care si-l doreste Dinu Patriciu si abordat in cadrul interviului acordat Money.ro este legat de sistemul de lease-back, pe care statul roman l-ar putea aplica in legatura cu actualele cladiri ale statului. Omul de afaceri a declarat ca ar fi dispus sa cumpere sediul Guvernului , daca statul ar fi dispus sa vanda, dar si alte cladiri, care prin acest sistem de lease-back ar putea aduce venituri la bugetul de stat.

La intrebarea “daca ati fi prim ministru”, Patriciu a raspuns ca ar reduce fiscalitatea, ar scadea nivelul cotei unice, ar micsora TVA-ul pana la valoarea de 15%, asa cum a propus Comisia Europeana si ar legifera ca ca statul sa plateasca penalitati egale cu contribuabilul, in cazul neachitarii la termen a sumelor datorate. In plus, ar introduce bancile in circuitul de plata a obligatiilor fiscale, prin acceptarea la plata si a instrumentelor bancare, in asa fel incat existe o fluidizare a circulatiei banilor in economie si ar stimula plata impozitelor prin premierea celor care platesc la timp, sau anticipat.

In ce priveste restul domeniilor in care Dinu Patriciu are activitati in strainatate, acestea vor absorbi investitii de miliarde de euro, in domeniile real- estate dar si media.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea