Financiar

Pacaleala cu pretul maxim recomandat

„Pretul maxim recomandat“ este o inselatorie si nu face decat sa-l induca in eroare pe consumator. De pilda, producatorii pot indica un pret maxim pe ambalaj , dar nu il negociaza si cu comerciantul, care ii poate stabili un adaos consistent.

Imi cumpar o ciocolata Milka M-Joy de la un magazin. Platesc 2,5 lei pentru ciocolata si descopar apoi ca producatorul a indicat intr-o bulina portocalie de pe ambalaj un pret „recomandat“ de 2 lei. „Pretul maxim recomandat“ este o inselatorie si nu face decat sa-l induca in eroare pe consumator.

Producatorul indica un pret maxim pe ambalajul produsului, dar nu negociaza cu comerciantul incadrarea in respectivul pret. Daca in cazul ciocolatei Milka diferenta era de „doar“ 50 de bani, pentru alte produse ecartul ajunge chiar si la 2 lei.

Contactat de EVZ, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Gheorghe Ciubotaru , a declarat ca, deocamdata, afi- sarea unui pret recomandat si nerespectarea lui nu sunt amendate, dar ca practica va fi inclusa in curand la capitolul „inselatorie“.

„In ultimul timp au fost inregistrate mai multe plangeri din partea consumatorilor privind preturile recomandate. Acum practica nu este incadrata la inselatorie, dar cred ca ar trebui sa completa m legea. Vom incepe analiza in curand“, a spus Ciubotaru.

Continuarea in Evenimentul Zilei


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea