Financiar

OPEC nu va creste, pana in septembrie, productia de petrol

OPEC nu va creste productia de petrol cel putin pana in luna septembrie, in ciuda cresterii pretului titeiului si majorarii nivelului cererii.

Piata petroliera este suficient de bine aprovizionata, a declarat, duminica, presedintele OPEC, Chakib Khelil. Cel mai mare exportator al lumii, Arabia Saudita , vine sa contrazica declaratiile sefului OPEC, majorandu-si productia de petrol pentru a acoperi cererea in continua crestere.

Presedintele Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol, Chakib Khelil, a declarat ca piata petroliera este suficient de bine aprovizionata si nu are nevoie de o crestere a productiei pe termen scurt. O decizie privind o eventuala majorare a plafonului va fi luata de tarile producatoare la reuniunea din septembrie, a anuntat presedintele OPEC.

Pe de alta parte, unii membri importanti ai organizatiei - precum Kuweitul - nu exclud o majorare a productiei, in cazul in care piata va avea nevoie. Arabia Saudita a trecut deja la fapte. Cel mai mare exportator de petrol din lume si-a majorat productia de titei de la 9 la 9,7 milioane barili/zi.

Regele Abdallah a anuntat ca Arabia Saudita ar putea creste productia cu 2,5 milioane de barili/zi, conform unui plan care prevede ca pana la sfarsitul lui 2009 Arabia Saudita sa produca 12,5 milioane de barili de titei pe zi.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea