Financiar

# concept nou #baristi #OKFEA

Okfea lanseaza un nou concept si revolutioneaza piata alcoolului

Okfea - coffee & juice bar to go - este un concept modern si alternativ de cafenea, cu mai multe locatii in Bucuresti, unde baristi profesionisti creeaza o poveste unica in fiecare pahar de cafea. Asa cum te duce gandul, dupa ce ti-a luat un minut sau doua sa descifrezi exact numele, "Hai la Okfea" este chiar indemnul celor doi tineri din spatele conceptului, Andreea Radu si David Ioanitescu, de a intra in locatiile lor micute si cochete si a de servi o cafea premium, alaturi de o gustare sanatoasa, la pachet.

 

Povestea Okfea a inceput inca din 2007 si se dezvolta continuu in jurul unui blend de cafea italienesc premiat la concursuri internationale, alcatuit din origini din patru tari recunoscute pe plan mondial in cultivarea cafelei, cu o istorie indelungata in mentinerea si perfectionarea calitatii. Pe langa cea mai buna cafea, vei gasi in locatiile Okfea si alte produse care sa-ti incante papilele gustative: de la croissante proaspat scoase din cuptor, gustari sanatoase si sandvisuri homemade rumenite la grill, la clasicul fresh de portocale stors pe loc prin presare la rece, dar si la cele mai bune smoothie-uri, pe baza de fructe, legume sau … cafea! "Incercam sa mergem pe ideea de cat mai natural si cat mai local, de exemplu un salam de biscuiti traditional pur romanesc, biscuitei de casa, ciocolata de casa fara zahar, limonade naturale, apa plata alcalina, batoane vegane si fara conservanti, prajituri naturale." – Andreea Radu, co-fondator Okfea.

Cei doi antreprenori implementeaza in prezent un nou concept, primul de acest gen pe piata “to go" din Romania: mixology corner – un colt cu preparate usor alcoolizate, la preturi fixe si foarte accesibile oricui. Noul concept aduce o revolutie pe piata alcoolului si raliaza la trendul occidental de relaxare si socializare dupa o zi la birou, cand fiecare merita o scurta pauza de destindere inainte de a pleca spre casa sau spre o cina la restaurant. "Incurajam folosirea mijloacelor de transport in comun, sau de ce nu – daca distanta o permite – mersul pe jos/pe trotineta/bicicleta ca tot vine vremea frumoasa. Astfel, in loc sa stai 50-60 minute blocat in traficul bucurestean, mai bine vii la Okfea, servesti un pahar si pleci mai bine dispus!" – David Ioanitescu, co-fondator Okfea.

Un extras din noul meniu de preparate alcoolice cuprinde: baza de alcool la 6 lei (vodka, whiskey, gin, rom, digestiv, aperitiv) care se combina cu oricare bautura nealcoolica din cafenea, la 3 lei (apa minerala/tonica, cola si similare) sau la 5 lei (energizant, fresh portocale/mere, limonada On Lemon, suc de aloe sau fructe, suc de mere/portocale/merisor). Tot in gama preturilor de 6 lei regasim si shot-urile de tequila sau de rachiu natural din mure. Daca in schimb ne dorim ceva mai usor, putem opta pentru un pahar de vin sau de prosecco, sau pentru o bere artizanala romaneasca, la doar 10 lei. Cu o imaginatie creativa, putem obtine si cateva retete magnifice de espresso corretto (corectat si intarit cu putin alcool).

Antreprenorii nu si-au propus sa faca concurenta barurilor si cluburilor locale, in conditiile in care noile preparate introduse in meniu contin o cantitate limitata de alcool. Din contra, conceptul a fost gandit precum o ocazie de incalzire rapida after-work, inainte de cina, care poate fi continuata ulterior cu prietenii intr-un bistro, pub, club etc. Avand in vedere ca preparatele se vor servi la pachet, in pahare de unica folosinta, consumul de alcool va fi limitat per persoana, caci locatiile Okfea nu pun la dispozitie mese si scaune, servind exclusiv la pachet sau pentru consumul pe loc, si e destul de putin probabil ca o persoana sa poata pleca cu mai mult de doua pahare. Programul cafenelelor a fost prelungit special pentru acest scop, pana spre orele 19/20 in locatia din Matei Voievod. Inclusiv la locatia Okfea MNAC din Palatul Parlamentului, conceptul a fost integrat sub forma unui eveniment "Happy Hour" care se organizeaza in fiecare vineri de la ora 18:00 pana la ora 23:00, iar clientii se pot bucura de apusul soarelui pe terasa cafenelei, pe ritmuri de dans, dupa vizitarea celor 4 etaje ale Muzeului de Arta Contemporana.

Conceptul Okfea Mixology Corner este disponibil si celor care sunt interesati sa deschida o locatie Okfea in franciza, fara taxe suplimentare. in prezent exista patru locatii proprii si o franciza, urmand deschiderea a doua noi locatii in perioada imediat urmatoare, iar planurile de expansiune vizeaza atingerea unui numar de 50 de locatii in decurs de maximum doi ani. Cei doi fondatori ai conceptului se concentreaza pe minimizarea costurilor de amenajare si demarare a noii afaceri francizate, astfel incat francizatii lor sa-si recupereze investitia intr-un timp foarte scurt, estimat la sase luni.

 Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.