Financiar

#insolventa #firme in insolventa #faliment firme

Numarul firmelor intrate in insolventa a scazut cu 20% in primele 5 luni ale anului

Numarul firmelor intrate in insolventa a scazut cu circa 20% in intervalul ianuarie-mai 2012, fata de perioada similara a anului trecut.

Potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), in primele cinci luni ale lui 2012 au intrat in insolventa 7.427 de firme. De asemenea, in aceeasi perioada si-au suspendat activitatea 10.596 de firme, cu 4% mai multe fata de 2011.

Cele mai multe societati care au apelat la insolventa sunt din domeniul comertului. Pe urmatoarele doua locuri se afla firmele din industria prelucratoare si cele din sectorul constructiilor.

"Consideram ca dinamica insolventelor nu reflecta fidel contextul economic actual, caracterizat de o relativa stabilizare si influentat semnificativ de instabilitatea economica internationala. Atribuim tendinta insolventelor mai degraba unor factori structurali, precum scaderea numarului de persoane juridice active in ultimii trei ani, efectului de baza ridicat din anul anterior si filtrarea firmelor mai putin competitive in perioada recesiunii economice. Sub spectrul ultimelor tendinte, ne putem astepta la o contractie semnificativa a insolventelor pentru anul curent", a declarat intr-un comunicat Iancu Guda, analist macroeconomic, Coface Romania.

Sursa foto: immromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea