Financiar

#taxe #impozite #criza #recesiune #bani #salarii

Nu am scapat de majorarea taxelor si impozitelor

Angajatii din mediul privat   rasufla usurati ca au scapat de majorarea TVA-ului si a cotei unice, cel putin deocamdata. Prin masura anuntata joi seara de presedintele Traian Basescu, vor avea de suferit numai bugetarii. Analistii economici atrag insa atentia ca foarte curand, guvernatii ar putea anunta si majorari de taxe si impozite .

Masura de diminuare a salariilor bugetarilor, pensionarilor si a somerilor nu este suficienta pentru economia Romaniei . Analistul economic Ilie Serbanescu sustine ca in curand guvernantii vor fi nevoiti sa majoreze si taxele si impozitele.

"Nu se va scapa cu asta si se va introduce si majorarea impozitelor. Asta va fi chiar sigur. In curand, pentru ca nu se poate iesi din chestiune. Guvernul Boc a pornit cu un handicap de 20 miliarde de euro pe care nu stiu cine l-a pus sa le faca la FMI. Acei bani trebuie platiti. Ce se intampla in momentul de fata, cu toate masurile, daca se vor aplica, se face rost de 2 miliarde de euro. La anul trebuie sa platim 6 miliarde la FMI. Ne speriem la maximum, in mod justificat. Cum vom face rost de 6 miliarde, asta este problema", a spus Ilie Serbanescu.

 ( citeste continuarea in Realitatea.net )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea