Financiar

#nouriel roubini #deficit #austeritate

Nouriel Roubini: Statele cu deficite bugetare mari au nevoie de austeritate fiscala si reforme (VIDEO)

Statele care se confrunta cu deficite bugetare mari au nevoie de austeritate fiscala, dar si de reforme structurale , orientate catre piata, pentru ca asta ar putea face diferenta si ar putea absorbi volatilitatile pe termen scurt, a spus , profesor de economie la Universitatea din New York, prezent la Forumul Financiar 2010.

El a aratat ca metodele prin care deficitul bugetar poate fi redus, respectiv de scadere a cheltuielior sau o crestere a veniturilor, este o decizie a guvernului din fiecare tara.

Roubini a atras insa atentia ca procesul de reducere a deficitului trebui sa fie progresiv si sustenabil.

El a explicat ca, in cazul tarilor de la "periferia" zonei euro, doar banii care sunt alocati in cadrul unor aranjamente cu UE sau institutii financiare nu sunt suficienti pentru ca statul respectiv sa iasa din criza, fiind nevoie de reforme semnificative.

Economistul a mentionat ca statele de la "periferia" zonei euro s-au confruntat in trecut cu cresteri de salarii peste ratele de productivitate , o apreciere reala a monedelor si un avans al deficitelor de cont curent, iar in prezent au nevoie, pe langa o reducere a deficitelor bugetare, si de o crestere a competitivitatii.

Urmareste un fragment din prezentarea lui Nouriel Roubini (in limba engleza):

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea