Financiar

Noua varianta a taxei auto va fi prezentata azi Guvernului

Asteptarea romanilor privind implementarea noii grile de calcul a taxei de prima inmatriculare se apropie de sfarsit, ministrul Economiei si Finantelor , Varujan Vosganian, anuntand deja ca astazi va fi prezentata Guvernului, intr-o prima lectura, noua varianta privind taxa auto .

De altfel, in ciuda intarzierii fata de termenul stabilit de Comisia Europeana, aceasta a acceptat principiile ultimei formule de calcul, in care emisiile CO2 sunt luate in considerare la taxarea masinilor Euro 4 si Euro 3, iar pentru autovehicule noi, cu o durata lunga de folosire, sunt calculati coeficienti mai mari decat pentru masinile vechi.

"Este pastrat principiul conform caruia pentru o masina noua care polueaza mai mult in timp este aplicat un coeficient mai mare de calcul, aceasta contand insa mai putin, deoarece criteriul principal de calcul sunt emisiile poluante, iar valorile sunt in scadere comparativ cu cifrele avansate in luna ianuarie. Raspunsul Comisiei Europene la noua taxa auto este favorabil in cea mai mare parte, iar in prezent se lucreaza la adaptari de ultim moment ale procentelor de crestere a taxei de la o treapta la alta", au declarat surse ministeriale citate de Mediafax.

Continuarea in Curierul National


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea