Financiar

#taxa #case #apartament

Noua taxa pe casa s-ar putea aplica din 2011

Noua taxa pe proprietate , mai mare decat cea platita in prezent, ar putea intra in vigoare chiar incepand cu anul viitor, potrivit ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu , care spune ca va cauta metode de a pune in aplicare taxe mai mari pentru locuinte, din 2011.

"Nu exista o calculatie in momentul de fata in privinta nivelului taxelor. (...) E un lucru pe care il discutam, poate gasim solutii pentru anul viitor", a declarat Vladescu , pentru Evenimentul Zilei.

Vladescu sustine ca taxele pe proprietate sunt extrem de mici in Romania, comparativ cu alte state europene. Din cauza veniturilor mici, ministrul de Finante se gaseste insa in imposibilitatea de a creste taxele.

Ministrul Finantelor sustine ca exista vile care au o valoarea de piata de milioane de euro, insa sunt inregistrate la o valoare de zeci de mii de euro, iar taxele sunt calculate in functie de valoarea mai mica.

Vladescu a declarat, la jumatatea lunii ianuarie, ca taxarea locuintelor la valoarea de pe piata ar creste taxele, insa a precizat ca astfel de taxe ar fi greu de suportat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea