Financiar

#sfaturi #reguli #firma #cash

Noua reguli pentru un cash flow bun

Problemele de cash -flow pot ucide o afacere care, in alte conditii, ar avea toate sansele sa supravietuiasca. Potrivit unui studiu al U.S. Bank, citat de Entrepreneur.com, 82% din esecurile companiilor americane se datoreaza unui management defectuos al lichiditatilor. Pentru ca acest lucru sa nu se intample si firmai dumneavoastra, iata cateva reguli pentru un cash-flow bun.

1. Profiturile de pe hartie nu inseamna lichiditati , inseamna contabilitate . Iar contabilitatea este mult mai "creativa" decat va imaginati. Cu profiturile de pe hartie nu va puteti plati facturile. Iar daca dumneavoastra le puteti plati, dar clientii nu, situatia nu este prea placuta, pentru ca nu puteti avea profit daca nu incasati bani.
2. Cash flow -ul nu este ceva intuitiv. Nu incercati sa vi-l construiti in cap. Faptul ca ati incheiat o vanzare nu inseamna ca aveti si banii.

3. Dezvoltarea consuma foarte multe lichiditati. Cele maibune perioade le pot ascunde pe cele mai rele, spun cei de la Entrepreneur.com. Unele companii vad ca vanzarile le cresc si incep imediat sa se extinda, sa ia noi locatii, sa cumpere echipamente si asa mai departe, bazandu-se pe vanzari de la care inca nu au primit banii, bani care ar putea veni cu intarziere. Expertii spun ca este foarte delicat sa administrezi cresterea, pentru ca, cu cat cresti mai mult, cu atat vei avea nevoie de mai multi bani.

4. Vanzarile business-to-business consuma multi bani. Multi au o conceptie simplista despre vanzari: vanzari inseamna bani. Insa daca sunteti o companie care vinde altei companii, lucrurile nu sunt chiar atat de simple, pentru ca in cazul acesta livreati celeilalte companii bunurile sau prestati serviciile si dupa aceea eliberati o factura, pe care aceasta o va plati mai tarziu. Uneori, chiar cateva luni mai tarziu. Pe de alta parte, companiile sunt clienti de incredere, nu puteti sa va luati la ele asa usor, doar pentru ca au intarziat cu o plata, pentru ca e posibil sa nu mai cumpere de la dumneavoastra. Asa ca astptati sa vina banii.
   
5. Stocurile (inca) nevandute consuma bani. Inainte de a vinde un produs, trebuie sa cumparati materia sau piesele si sa il produceti. Chiar daca l-ati produs, e pe raft si asteptati sa-l vindeti, furnizorii dumneavoastra vor dori sa fie platiti. Regula Entrepreneur.com: fiecare banut pe care il aveti in stocuri e un banut pe care nu-l aveti in casa.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea