Financiar

#notari #taxe #imobiliare

Notarii reduc taxele la tranzactiile imobiliare cu 10%, din septembrie

Camera Notarilor Publici Bucuresti reduce taxele pentru tranzactiile imobiliare cu 10% in Capitala si in judetele Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Teleorman, de la 1 septembrie , avand in vedere evolutia pietei din primele sapte luni ale anului, potrivit Mediafax.


"Avand in vedere evolutia pietei imobiliare din Romania in primele sapte luni ale anului 2010 ca urmare a influentei recesiunii economice, valorile orientative imobiliare cuprinse in Ghidul privind valorile orientative ale proprietatilor imobiliare - 2010, pentru municipiul Bucuresti si judetele Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Teleorman se reduc cu 10%, incepand cu data de 1 spetembrie", se arata intr-un comunicat de marti al Camerei Notarilor Publici Bucuresti.

Grila pentru acest an dupa care notarii calculeaza taxele si impozitele minime pentru tranzactiile cu apartamente in Bucuresti a fost stabilita la valori mai mici cu 30- 40%, ajustarea fiind urmarea scaderii pietei imobiliare in 2009.

Ghidul privind valorile orientative a fost elaborat la sfarsitul lui 2009, potrivit prevederilor Codului fiscal, de catre societatile Euro-Expert si Expert Valuation, pentru Camera Notarilor Publici Bucuresti.

Acesta este aplicabil incepand cu 1 ianuarie 2010, fiind comunicat tuturor birourilor notariale, instantelor judecatoresti si directiilor teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice din Bucuresti si judetele Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Teleorman.

Notarii actualizeaza o data pe an expertizele privind valoarea de circulatie a imobilelor, grila care este comunicata directiilor teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice.

Ghidul urmareste stabilirea valorilor orientative pentru proprietati imobiliare de tip rezidential, comercial si industrial pentru uzul birourilor notariale, avand in vedere respectarea prevederilor din Codul Fiscal , reprezentand un studiu al pietei imobiliare locale, bazat pe analiza tranzactiilor efectuate in anii anteriori si pe anticiparea evolutiei viitoare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea