Financiar

#cost #forta de munca

Munca bugetarilor s-a scumpit cel mai mult, in primul trimestru

Costul unei ore de munca a crescut in primul trimestru al lui 2010 cu 1,82% fata de ultimele trei luni ale lui 2009, arata datele Institutului National de Statistica . Cele mai mari cresteri s-au consemnat in invatamant, si sanatate si asistenta sociala , toate sectoare bugetare.

Potrivit INS, costul orar al fortei de munca, in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare, a crescut cu 12% in invatamant, cu 7,83% in administratie publica si cu 7,65% in domeniul sanatatii si asistentei sociale.

De cealalta parte, cel mai mult a scazut costul muncii din sectorul productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-5,86%), din industria prelucratoare (-2,98%) si din industria extractiva (-2,39%).

Costul orar cu forta de munca cuprinde toate cheltuielile suportate de angajator, de la salarii si prime pana la plata contributiilor pentru asigurarile sociale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea