Financiar

#cost #forta de munca

Munca bugetarilor s-a scumpit cel mai mult, in primul trimestru

Costul unei ore de munca a crescut in primul trimestru al lui 2010 cu 1,82% fata de ultimele trei luni ale lui 2009, arata datele Institutului National de Statistica . Cele mai mari cresteri s-au consemnat in invatamant, si sanatate si asistenta sociala , toate sectoare bugetare.

Potrivit INS, costul orar al fortei de munca, in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare, a crescut cu 12% in invatamant, cu 7,83% in administratie publica si cu 7,65% in domeniul sanatatii si asistentei sociale.

De cealalta parte, cel mai mult a scazut costul muncii din sectorul productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-5,86%), din industria prelucratoare (-2,98%) si din industria extractiva (-2,39%).

Costul orar cu forta de munca cuprinde toate cheltuielile suportate de angajator, de la salarii si prime pana la plata contributiilor pentru asigurarile sociale.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.