Financiar

#legea privind conversia creditelor din franci elvetieni in lei #mugur isarescu

Mugur Isarescu, dupa ce legea conversiei creditelor a fost adoptata: “Un paradox”

Legea privind conversia creditelor din franci elvetieni in lei a fost votata astazi deputati, cu 248 de voturi „pentru”, niciunul impotriva si nicio abtinere, dupa ce atat pragul de 250.000 de franci, cat si gradul de indatorare de 50% au fost eliminate.

Camera Deputatilor a fost for decizional, iar legea merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis. Presedintele a precizat ca va solicita o opinie din partea bancilor, inainte de a promulga legea sau de a o intoarce in Parlament.

„Eu nu cred ca este bine sa fac eu o apreciere pausala a acestor initiative, care pot fi unele denumite populiste. impreuna cu echipa mea vom lua fiecare act normativ in parte, il vom analiza, vom cere opinia si celorlalte parti implicate. De exemplu, cand vorbim despre conversia francilor cu siguranta voi cere din zona bancara o opinie si, in momentul in care avem o analiza completa, pe care o consideram corecta, voi face aprecierea asupra acestor acte normative”, a spus presedintele Klaus Iohannis marti, despre initiativele legislative adoptate de Parlament.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a aratat ca riscurile sunt mari si ca societatea romaneasca traieste un paradox.

„Riscul este mai mare si acest lucru trebuie inteles. Traim un paradox: situatia macroeconomica buna, riscuri mari si tensiuni microeconomice enorme. Ce crede Banca Nationala ca trebuie facut: trebuie sa protejam eechilibrele macro ca pe ochii din cap as spune, sa fie o crestere economica adevarata, durabila, si nu pe seama unor dezechilibre macro”, a spus Mugur Isarescu.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea