Financiar

#moneda euro #mugur isarescu # trecere la moneda euro

Mugur Isarescu, despre trecerea in 2015 la moneda euro: Nu mai intra in discutie

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a declarat pentru New York Times ca trecerea Romaniei la moneda euro in 2015 "nu mai intra in discutie".

Guvernatorul spune ca, prin mentinerea monedei nationale, tara noastra a avut de castigat. Astfel, statul roman a avut flexibilitatea de a modifica dobanzile, de a controla lichiditatile si de a ajuta la reducerea deficitului bugetar prin deprecierea leului.

In interviul acordat publicatiei americane, Isarescu a atras atentia ca tarile din zona euro care nu au detinut controlul asupra politicii monetare s-au vazut obligate sa ia masuri drastice impotriva crizei. El a mentionat aici masurile de politica fiscala: cresterea taxelor si scaderea cheltuielilor.

"Sigur ca au aparut nemultumirea si dezamagirea, deoarece aderarea la UE a fost vazuta ca un panaceu. Visele au fost prea inalte", a mai declarat Mugur Isarescu.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea