Financiar

Motociclistii, un risc pentru asiguratori

Numarul tot mai mare de accidente in care sunt implicate vehiculele pe doua roti face ca asiguratorii sa puna preturi mari la politele RCA .

Comunitatea motociclistilor se confrunta cu multiple probleme in ceea ce priveste incheierea de polite RCA si Casco, dar, mai ales, in modul de rezolvare a dosarelor, odata implicati intr-un incident rutier.

Asiguratorii calculeaza diferit gradul de uzura a fiecarui vehicul, iar acest lucru face ca un motociclist sa-si rezolve mai usor sau mai greu dosarul de dauna. „Legislatia ii lasa pe asiguratori sa calculeze diferit uzura unui vehicul, desi pornesc de la acelasi pret de nou", ne-a spus Marius Vulpe , proprietarul unui Kawasachi VN din 2003.

Reparatia in regim propriu nu e o solutie

In plus, acesta apreciaza uzura unei motociclete ca fiind diferita fata de a unei masini, pentru ca un motociclist nu parcurge mai mult de 10.000 – 20.000 km/an.

„In cazul in care un motociclist este lovit, el este scos din trafic cel putin trei luni: o luna dureaza intocmirea dosarului si inca doua - la service-urile auto, pentru ca acestea nu au produse pe stoc, iar piesele vin din afara tarii", adauga Vulpe.

Daca un motociclist decide sa-si repare mai repede vehiculul, pana la finalizarea dosarului de analiza, trebuie sa fie atent la facturile prezentate asiguratorului. „Multi isi comanda piese de pe e-bay, pentru a veni mai repede, insa companiile nu deconteaza si transportul", ne mai spune Vulpe. Nici varianta cumpararii din targuri nu este cea mai buna, pentru ca nu poti primi factura pe piesa respectiva.

„Decontam in unele cazuri si fara factura, dar nu peste pretul pietei al piesei", confirma si Dan Stancu, director asigurari la Euroins, una din putinele companii care incheie si Casco pentru acest tip de vehicul.

Tarifele pentru avarii scad, anual, cu 10-15% din valoarea asigurata pentru o polita Casco, pentru ca de cele mai multe ori se ajunge la dauna totala, spune reprezentantul Euroins. Compania are in portofoliu pentru acest an maximum 50 de polite Casco. Trebuie precizat ca asiguratorii incheie acest tip de polita numai cu o fransiza de cel putin 5%.

continuarea in Adevarul 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.