Financiar

#moody's #criza #guvern

Moody's: Guvernul trebuie sa creasca eficienta sectorului public

Reducerea salariilor bugetarilor va diminua ponderea cheltuielilor in PIB, insa Guvernul trebuie sa creasca eficienta sectorului public pentru a permite remuneratii mai mari si o administratie cu mai putini angajati, stimuland astfel sectorul privat, considera Moody's, transmite Mediafax.

"Nu voi comenta daca este necesara o restructurare masiva in sectorul public din Romania.

Cu toate acestea, ponderea cheltuielilor in sectorul public ca procent din PIB este cu mult peste medie (a UE - n.r.)", a declarat pentru Mediafax Kenneth Orchard, analist Moody's.

El a adaugat ca scaderea salariilor va aduce ponderea cheltuielilor mai aproape de media UE, mentionand insa ca Guvernul trebuie sa ia in considerare cresterea eficientei la nivelul intregului sector public.

"Imbunatatirea eficientei din sistemul public este o parte importanta din dezvoltarea economica.

O productivitate mai mare a sectorului public permite salarii mai mari si lasa loc pentru mai multi oameni sa lucreze in mediul privat, principalul generator de crestere economica pe termen lung", a mai spus Orchard.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea