Financiar

#valuta #romanii din strainatate #sarbatori #leu #euro

Moneda nationala nu va mai fi intarita de Sarbatori

Daca pana acum perioada Sarbatorilor de iarna era ca un fel de balon de sapun pentru moneda nationala, care crestea fata de euro datorita valutei trimise in tara de romanii care muncesc in strainatate, anul acesta ar putea sa nu fie chiar asa.

Saptamana trecuta leul a ajuns la cel mai mic curs fata de euro din ultimii patru ani, la peste 3,96 lei/euro. Desi si-a mai revenit din pasa proasta ajungand luni la 3,92 lei/euro, moneda nationala pare a avea in fata o perioada foarte grea.

"In anii trecuti valuta adusa de romani mai schimba cursul, in sensul aprecierii leului. Anul acesta insa este diferit. Romanii din strainatate vor trimite mai putini bani, unii dintre ei au ramas someri, nu mai au ce trimite. Mai mult decat atat, unii dintre ei, vazand variatiile cursului, ar putea decide sa pastreze valuta, sa nu mai schimbe ca sa nu mai piarda bani", a declarat, pentru cotidianul Gandul, Radu Craciun, director de investitii Interamerican Fond de Pensii .

O alta explicatie pentru cursul mai slab al leului ar putea fi si faptul ca dupa ce bancile cumpara valuta de pe piata nu ii dau drumul inapoi in piata, preferand sa o tina, ceea ce inseamna ca, desi creste valuta din piata, leul nu se apreciaza. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea